De Confiserie

Al sinds 1930 was de snoepjesfabriek Roodthooft, met de iconische "arabierekes" als uithangsbord, ondergebracht in de fabriekspanden aan de Lange Leemstraat. De oorspronkelijke boterfabriek werd gebouwd in 1905 en bestaat uit enkele gebouwen uit rode baksteen op het binnengebied en een sierlijk kantoor- en woongebouw aan de straatzijde. Deze gebouwen vormen de kern van de herbestemming van de hele site.

De hele site wordt een mix van kantoor- en woongelegenheden in combinatie met groen en open ruimtes.  In totaal kent Confiserie Roodthooft 50 tal woonunits, gaande van eengezinswoningen met privé tuin, kleine appartementen tot grote luxueuze lofts met mooie terrassen. De bestaande site wordt uiteraard gekenmerkt door de vroege industriële sfeer van de oude panden. De nieuwbouw elementen die rond het binnenplein ingepland worden ondersteunen en versterken deze sfeer.

Het betreft een exceptioneel project waar oud en nieuw wordt gecombineerd.

 

Confiserie blok A

Blok A maakt onderdeel van het project De Confiserie en bestaat uit 16 appartementen allen met een terras of tuin. De buitengevel wordt uitgevoerd in genuanceerd warmgrijs-wit gecombineerd met betonnen gevel elementen. Het buitenschrijnwerk wordt uitgevoerd in grijs-zwarte en rood metallic alluminium.  Om het comfort te verhogen is er een mogelijkheid tot aankoop van een ondergrondse autostaanplaats en kelderberging. 

 

Confiserie blok B

Blok B maakt onderdeel van het project De Confiserie.  Het woonhuis, erkend als een beschermd monument, wordt tot de dag van vandaag gekenmerkt door een aantal waardevolle elementen waaronder de mozaïekvloeren in de inkomhallen, de parketvloeren in de appartementen en de binnendeuren in sobere art-nouveau vormgeving. Dit beschermd pand wordt gerestaureerd waarbij de nadruk gelegd wordt op de bewaarde art-nouveau elementen. De indeling van het woonhuis blijft behouden, één appartement op de eerste verdieping en één appartement op de tweede verdieping die samen met de derde verdieping een duplex vormt.

 

Confiserie blok C

Blok C bestaat uit een commercieel gelijkvoers en 6 appartementen allen met een mooi terras. Op deze site, die momenteel gebruikt wordt als parking en doorgang naar de achterliggende terreinen, wordt een nieuwbouwvolume ontworpen. Deze zal aansluiten op de aangrenzende panden waarbij de gevel het materialenpalet herneemt van het beschermde woonhuis en de verhouding van de ramen een moderne interpretatie zijn van een 19e eeuwse gevel. De buitengevel zal uitgevoerd worden in wit geglazuurde gevelsteen met blauwe accenten in de doorgang. Om het comfort te verhogen is er een mogelijkheid tot aankoop van een autostaanplaats en kelderberging. 

 

Confiserie blok E

Het deel van de voormalige kookplaats en het naastliggend magazijn die aansluiten op de fabriekshal, zullen ruimtelijke appartementen worden gecreëerd.  Ook hier wordt een nieuwe tussenvloer voorzien. Op de bestaande verdieping van de kookplaats wordt er een prachtige loft ingericht die profiteert van de grote hoogte en grote ramen in het pand. Achteraan worden de magazijnen die in 2005 bijgebouwd zijn afgebroken en wordt er plaats gemaakt voor een kwalitatief bouwvolume welke los zal staan van de perceelsmuur. Hierdoor wordt de zuid gerichte groenzone toegankelijk vanaf de binnenplaats en kan deze gebuikt worden door de bewoners van De Confiserie.

 

Confiserie blok F

Nieuwbouwproject welke deel uitmaakt van het Residentieel woonproject De Confiserie. De bestaande portierswoning en het papiermagazijn, die zich achter de oorspronkelijke fabrieksschouw bevinden, worden afgebroken ten voordele van een nieuwbouw volume.  Blok F bestaat uit een gelijkvloers dat zal ingericht worden als een atelierwoning met er boven een appartement. Om het comfort te verhogen is er een mogelijkheid tot aankoop van een ondergrondse autostaanplaats en kelderberging. 

 

Confiserie blok G

Prachtig renovatieproject welke deel uitmaakt van het Residentieel woonproject De Confiserie. Het bestaand magazijn, Blok G, blijft behouden en wordt herbestemd tot drieslaapkamer appartementen. Bovenop het bestaande pand wordt een penthouse ontworpen met een zuidgericht terras. Om het comfort te verhogen is er een mogelijkheid tot aankoop van een ondergrondse autostaanplaats en kelderberging. 

 

Confiserie blok H

Op het achterliggende terrein worden er drie starterswoningen voorzien met eigen zuidgerichte tuintjes. 

 

Informatieplicht

  • Stedenbouwkundige vergunningen Ja
  • Bestemming woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde
  • Dagvaardingen Nee
  • Rechterlijke uitspraken Nee
  • Voorkooprecht Nee
  • Verkavelingsvergunning Nee
  • OverstromingsgebiedMakelaarskantoor De Meester, Jordaenskaai 21 - 2000 Antwerpen - Overstromingsgevoeligheid niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.Meer wetenVerder gaan